Kitap Tanıtımı / Book Review: İslâm hukukunda Kadın, Aile ve Toplumsal Cinsiyet - Yavuz, Hande (İbn Haldun Çalışmaları Dergisi, 2022)
Tarih boyunca kadınların toplumsal, siyasal ve bunların da ötesinde varoluşsal noktada kendilerini konumlandırma çabaları devam etmiştir. Günümüzde de kadın, aile ve toplumsal cinsiyet meseleleri üzerinde oldukça ciddi çalışmalar sürdürülmektedir. Judith E. Tucker’ın 2011 yılında Cambridge Üniversitesi Yayınları tarafından Women, Family, and Gender in Islamic Law ismiyle basılan eseri bu konu hakkında yazılan diğer eserlere ilaveten konuyu çok katmanlı bir tarihi bakış açısıyla değerlendirmesi ve pratikteki uygulamalara ağırlık vermesi açısından diğer eserlerden ayrılmaktadır. Türkçeye Zeynep Esra Koca tarafından tercüme edilip Nazife Şişman’ın okuyucunun zihnini esere başarılı bir şekilde hazırlayan takdim yazısıyla birlikte İslâm hukukunda Kadın, Aile ve Toplumsal Cinsiyet kitabı Açılım Kitap tarafından 2015 yılında basılmıştır.