Sarhoşluk Suçunun Cezasının İspatında Karinenin Rolü - Mawejje, Jibril Swalleh (İbn Haldun Çalışmaları Dergisi, 2023)
Sarhoşluk tarafından neden olunan trajediler ve kazalar göz önüne alındığında, olumsuz sonuçlarını sınırlamak için kuralları uygulamayı amaçlayan farklı yasal çerçeveler tarafından farklı stratejiler belirlenmektedir. Böylece sarhoşluğu doğrulamak için yaklaşımlara ihtiyaç vardır. Bu yaklaşımlardan biri, sarhoşluğu kanıtlamak veya çürütmek için karinelerin kullanılmasıdır. Bu nedenle, bu makalenin amacı, İslam ceza mahkemelerinde sarhoşluğun suçunu ve buna ilişkin hükmedilen cezayı doğrulamada karinelerin rollerini tartışmaktır. Bu makalede, çeşitli İslam hukuku literatürü ve önceki akademik makaleler taranarak, İslam hukukunda karinenin etkisini ele almak amacıyla sarhoşluğun suçunu doğrulamada karinenin rolünü ele alan bir çalışma yapılmıştır. Makale, karinelerin kesin kanıtlar üretmese de İslam hukukunun mahkemelerinde yasal sonuçları olabileceğini göstermiştir.